Cseh Kettő - Csehszlovák Filmklub // Kuckók

2018. DECEMBER 6. CSÜTÖRTÖK 19:00
_________________________________________________________________________

Havonta két alkalommal várunk benneteket Csehszlovák Filmklubunkkal a Kaleidoszkóp Házban. A felvidékieket nosztalgiázni, az esztergomiakat ismerkedni hívjuk! Harmadik alkalommal a Kuckókat vetítjük, ami kivételesen nem a csehszlovák korszakból, de a csehszlovák korszakról szól: egy kétemeletes villa, két család, három generáció. S mindez Csehszlovákiában, ‘68 előtt. Fergeteges komédiázás, benne van az egész korszak.

A belépés ingyenes.


Kuckók
(Cseh filmszatíra, 1999)

Szól a swing, az orosz népzene, a popmuzsika, s a rock and roll ordít a rádióból. Két különböző mentalitású és világnézetű család sorsa egy házban 1967 karácsonya és 1968. Augusztus 21. – a szovjet invázió napja – között, Prágában. Az apák tökéletesen ellentétes ideológiai pólust képviselnek: az egyszerű, de jólelkű Sebek úr hivatásos katonatiszt, a rendszer elkötelezettje, aki hisz saját tévedhetetlenségében. Ezzel ellentétben az elegáns Kraus úr erősen ellenzéki beállítottságú. Mivel ő is szent meggyőződéssel hiszi, hogy mindenben igaza van, nem meglepő, hogy a két ember nem szívelheti egymást. Gyermekeik, Michal és annak csinos gimnáziumi iskolatársa, Jindriska azonban jóban vannak: mindketten imádják a kapitalista, lázadó hippiket és a virággyermekeket...
(forrás: mozi.24.hu)
A pilzeni FINALE közönségdíja és egy sor már hazai elismerés után 2000 februárjában a "Cseh Oroszlán"-nal díjazták a férfi főszereplőt, Jirí Rodet-et és a film rendkívüli közönségsikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számadat, mely szerint hazájában, fél év alatt több mint egymillió néző látta.
(forrás: port.hu)

FaLang translation system by Faboba