BUSTER KEATON (UK) KONCERT

2015. JANUÁR 16. PÉNTEK 21.00

A 2015-re végleg neves (?), alter (?), undergrund (?) zenészekből (2) álló formáció idei harmadik (3.) koncertje. Kihagyhatatlan lehetőség, ha szilveszterkor azt fogadtad meg, hogy idén legalább egy klassz koncertre el akarsz jutni. Belépő nincs! Keresve sem találnál nehezebb kifogást, hogy el gyere - szóval csak gyere!

A Buster Keaton (UK) – igen, ez a teljes neve a duónak – pillanatnyilag az egyik legizgalmasabb magyar koncertzenekar. Azért csak koncert-, mert a debütlemez még éppen készül, viszont annak érkezéséig élőben kötelező elveszni ebben a magnetikus hatású „posztambient-technóban” – idén utoljára erre december 19-én lesz lehetőség a Beat On The Bratben.

Megalakulás éve: 2005.

Tagok: Nagy Gábor (billentyűs hangszerek) és Németh Csaba (ütőhangszerek).

Stílus: Neonaív posztambient-techno.

Hatások: A zeneirodalom eddig általunk felfedezett zeneszerzői. Kortársak közül Dudás Zsombor dobos, Németh Gábor író és a körülöttünk élő emberek vannak a legnagyobb hatással ránk (hogy zeneileg is nyújtsunk támaszt, a következő kiadók előadói: Works The Long Nights, Hessle Audio, Osiris, ECM).

Kiadó: Nincs.

Történet: Gimnáziumi barátságunk legszebb telén, 2005-ben leutaztunk Akasztóra, a Stadler-stadion biztonságot jelentő árnyékába. Beköltöztünk egy klassz kertes házba, ahol megzenésítettük Hamvas Bélát és Vámos Miklós egy korai novelláját, majd hét évre álomba merültünk, hogy 2013-ban az UH Festnek hála, felébredjünk. Azóta havi rendszerességgel koncertezünk Budapesten, vidéken és külföldön egyaránt.

https://soundcloud.com/busterkeatonband

https://soundcloud.com/busterkeatonband#sthash.XMFOW4SF.dpuf
https://soundcloud.com/busterkeatonband#sthash.XMFOW4SF.dpuf
Last modified on Tuesday, 13 January 2015 14:07
FaLang translation system by Faboba