Szuharevszki (H) ft. Ambrosone (I): Just Kids!

A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériája Szeretettel Meghívja Önt és kedves családját a "Szuharevszki (H) ft. Ambrosone (I): Just Kids! című kiállítására. Kiállító művészek: Maria Giovanna Ambrosone, Szuharevszki Mihály / Kiállítás megnyitó: 2013 Szeptember 13. Péntek 19.00 / Megnyitja: Szabó Tamás (the Moog) / Megtekinthető: 2013 Szeptember 13. és Október 8. között / A galéria nyitva tartása: K-V: 10.00- 18.00, Hétfőn zárva / 2500, Esztergom, Szent István Tér 1.

A kiállítást Szabó Tamás, a nagy sikerű The Moog együttes frontembere nyitja meg, felvillantva sokak által kevésbé ismert oldalát, művészettörténeti jártasságát.

https://www.facebook.com/moogband és dj-ként: https://www.facebook.com/past.perfect.hu

A megnyitó után A Past Perfect dj-k játszanak, majd a Kaleidoszkópban folytatódik az esemény.

 A közös kiállítás ötletét az együtt töltött alkotómunka hozta. Maria Giovanna Ambrosone Nápolyból érkezett Esztergomba rezidens programját letölteni. Előtte Kaci Simon alkotott többször nálunk. Az ő találkozásuk volt meghatározó, ugyanis az ő meghívásának tett Maria eleget. Ők az ArtHub-ban (AbuDhabi-ban) az Arab Emirátusok nemzetközi residency programján találkoztak először. Nyáron a free studio progamunkkal kezdett dolgozni a műteremben Szuharevszki Mihály nagyobb méretű munkáin. 

A két különböző munkamódszer, ás gondolkodás sok helyütt közös pontokat is talál. Az ezüst és fémszínek szeretete mellett a konceptuális gondolkodás. Maria Giovanna installációkat készít, különböző műfajokkal foglalkozik egyszerre. Itt fémlapokkal borított vásznain, utazásának folyóit jeleníti meg. A képek anyaga idővel metamorfózison fog átesni, oxidálódik. Hasonlóan az ember érzéseihez, helyhez, emberekhez való viszonyához.

Szuharevszki Mihály újabb munkái mellett fotóit is kiállítja. Ezek adják alapját cinematografikus nagyobb méretű munkáinak. A fotózások ugyanúgy stábot, modelleket, helyszínt, színészi játékot, operatőrt , rendezőt s nem utolsósorban producert igényelnek. A fotózások többször házibulivá formálódtak, a műtermi fotókból töredéke éri el a kívánt végeredményt. A felhasználatlan fotók viszont ugyanúgy nem értéktelenek.

Maria Giovanna Ambrosone:

Szuharevszki Mihály:

Nyitva: Szeptember 13-tól Október 8-ig

Látogatható: Minden nap 10.00-18.00, Hétfő kivételével.

Budapestről a vágányfelújítás miatt az Árpád hídi buszállomásról közlekednek a 800-as buszok. Két menetirány a van, az egyik 2 órás út, a Dorog felé közlekedő 1 óra 20 perc. Jegyet lent az automatákban lehet csak megvásárolni, vagy a pályaudvaron. A vonatpótló buszok nem jönnek be a központba.Érdemes időben ott lenni, sokan utaznak a vonalon. A felnőtt buszjegy ára 930.- Ft Aki autóba ülne, a dobogókői utat ajánlatos használni, szebb és állítólag gyorsabb is.

Last modified on Thursday, 24 October 2013 10:09
FaLang translation system by Faboba