PÁLYÁZAT - ESZTERGOMI KALEIDOSZKÓP 2017.

PÁLYÁZAT

ESZTERGOMI KALEIDOSZKÓP 2017.

A PÁLYÁZATI HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTUK!

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az esztergomi Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben művészeti versenyt hirdet „Esztergomi Kaleidoszkóp 2017” címmel, valamennyi érdeklődő művész számára, olyan művek számára, melyek az elsőként 5 évvel ezelőtt meghirdetett éves pályázataink eredetileg meghatározott mottójára reflektálnak: kortárs művészet, kreativitás, aktualitás és Esztergom. A művészet megtermékenyítő hatása egy város közösségének életére. A Kaleidoszkóp Ház szerepe Esztergomban.

A pályázat összművészeti jellegű, minden művészeti ág képviselőjének. Az ihletet a Kaleidoszkóp Ház és a hozzá kapcsolódó művészeti közösség adja. Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett. A zsűri által a legjobbnak talált alkotást a művészeti alapból 40.000 Ft pénzjutalomban részesítjük és idén első alkalommal, elnyeri a Kaleidoszkóp Díjat. A beérkezett anyagból kiválasztott, legjobbnak ítélt képzőművészeti alkotásokból kiállítást rendezünk, az irodalmi alkotásokat pedig weboldalunkon megjelentetjük. Az értékelést szakmai zsűri végzi.

A kiírásra bárki jelentkezhet! A jelentkezési lap az oldal alján tölthető le!

Határidő: 2017. november 12. 24:00 óra

Ha kedvet kapott a részvételre küldje alkotását, kitöltött és aláírt jelentkezési lapját a következő címre:
Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ - 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.

Kérjük, gondoskodjon róla, hogy jelentkezési lapja az alkotással együtt 2017. október 31. 24:00 óráig a fenti címre megérkezzenek.

Későn érkezett, valamint hiányosan kitöltött jelentkezéseket nem veszünk figyelembe!

Pályázati leírás:

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együtt meghirdetett pályázata mérföldkőhöz érkezett, immár ötödik alkalommal kerül kiírásra. Az évfordulóra való tekintettel, idén a Kaleidoszkóp Ház és Esztergom kapcsolata, a kortárs művészet és a város, illetve az itt élők és a Kaleidoszkóp Házhoz kapcsolódó művészeti kör vonatkozásában várjuk az alkotásokat.

A Kaleidoszkóp Ház az elmúlt évek során a város kulturális életnek fontos szereplőjévé nőtte ki magát. A hozzá kapcsolódó művészek és Esztergom kultúraszerető közössége egyaránt sokat tett az alapítók elképzeléseinek megvalósításáért. 2010-ben az Eurohíd Euro-Kisrégiós Alapítvány elhatározta, hogy támogatni kívánja a Kaleidoszkóp Házban testet öltött küldetést, az ott folyó művészeti tevékenységét. A Kaleidoszkóp Ház első 3 éve egy csoda volt az ötletgazdák számára, aztán lassan fel kellett nőni a szaporodó feladatokhoz, fejlődni kellett, ami hamarosan egyre gyümölcsözőbbé tette a működésünket.

2013-tól a MNM Esztergomi Vármúzeum támogatásával a Rondella Galériában is rendezhetünk kiállításokat, havi rendszerességgel. Sok művésszel ismerkedtünk meg munkánk során, munkakapcsolatok, sőt barátságok szövődtek. Csodálatos az a közösség, amely létrejött, újabb és újabb segítőkkel. Ez számunkra egy misszió, amiben társakra találtunk. Társainkhoz mindig is ragaszkodtunk, támogattuk egymást tevékenységeinkben.

Művészeti közösségünket ismét alkotásra buzdítjuk, sőt csatlakozhat hozzájuk bárki, aki magáénak érzi a Kaleidoszkóp Ház és az esztergomi kultúra ügyét. Szeretnénk megtudni, hogy az alkotók számára mit jelent a Kaleidoszkóp Ház; milyen élményeket, hangulatokat kaptak tőlünk; mire találtak nálunk; mi hatott rájuk? Kérjük, mindenki merüljön el emlékeiben és reflexióit örökítse meg a közönség számára is!

Köszönettel és szeretettel, az Eurohíd Alapítvány csapata

 

Last modified on Wednesday, 01 November 2017 10:30
FaLang translation system by Faboba