Vida Gergely: Demóverzió - Könyvbemutató

2017. NOVEMBER 30. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________________

"Hol a kirakat
előtt, hol kirakatban. A mimikrim
az volt, ami az arcomra volt írva, mások olvasták le,
akár egy villanyórát."

Vida Gergely: Sequel (S. A.)


Minden érdeklődőt várunk szeretettel az Demóverzió bemutatóján november utolsó napján! Vida Gergely kötetét Paál Anikó és Takács Krisztina mutatják be Szakálos Éva moderálása mellett az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. Vendégünk a szerző!

VIDA GERGELY
(1973. dec. 31. Komárom) Költő, irodalomkritikus, tanár, szerkesztő. Dunaszerdahelyen érettségizett; 1997-ben a pozsonyi Comenius Egyetemen szerzett magyar szakos tanári oklevelet. 2016-ig az Opus folyóirat szerkesztője volt, jelenleg Dunaszerdahelyen a Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola tanára.
Az 1990-es évek végén jelentkezett az irodalomban. 2006-ban a Posonium Irodalmi Díj Különdíjával, továbbá Madách Imre-, ill. Forbáth Imre-díjjal tüntették ki. – Fm. Tinta-palinta (v., 1999), Sülttel hátrafelé (v., 2004), Rokokó karaoke (v., 2006), Babits-olvasatok. Játék, konvenció és trópus a fiatal Babitsnál (tan., 2009), Horror klasszikusok (v., 2010), Demóverzió (v., 2014).
(forrás: http://adatbank.sk)

Az esemény egy programsorozat része, mely felvidéki szerzők könyveivel foglalkozik.
A "B oldal" névre keresztelt szériát tavaly indítottuk itt a szlovák-magyar határon, akkor a 2016-os Könyvfesztivál tematikáját követve havonta ültünk össze beszélgetni egy-egy frissen fordított szlovák könyvről. A beszélgetésben a szakmai olvasók mellett részt vettek a szerzők, fordítók, és más, a műhöz kapcsolódó személyek is.
Most ősszel a régi felállásban kezdődött a második évad, de szlovák szerzők helyett a felvidéki magyarok kerülnek terítékre.

A könyvekből korlátozott számban, kedvezményes áron megvásárolható példányok is rendelkezésre állnak a Kaleidoszkóp Házban.

A rendezvényt az NKA és a Kalligram Kiadó támogatja.

A részvétel ingyenes!

FaLang translation system by Faboba