Fényklub: Amélie csodálatos élete

2018. MÁRCIUS 8. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________________

Várunk minden érdeklődőt a Kaleidoszkóp Házban a téli Fényklub utolsó előtti vetítésére! A film előtt Hannos Gábor beszél röviden az általa választott, Amélie csodálatos élete c. filmről.

Hannos Gábor a Pázmány Péter Egyetem szociológia szakos hallgatója. 2 éve foglalkozik komolyabban filmekkel, jelenleg a Smoking Barrels csapatát erősíti és másodmagával vezeti a Távcső - Mozipótló Filmklubot Keszthelyen.

Amelie csodálatos élete (2001)
Amélie, a naiv fiatal lány Párizsban él, a Montmartre-on. Élete egyhangúan telik, egy környékbeli bisztróban felszolgálóként dolgozik, a szomszédokkal pedig olyan bensőséges kapcsolatot tart fenn, mintha egy kisvárosban élne. Ám egy nap váratlan fordulat történik: A lakásának egy titkos zugában kis dobozra talál, amely az előző lakó gyerekkori emléktárgyait tartalmazza. Elhatározza, hogy visszajuttatja a kis dobozt jogos tulajdonosának. Ettől kezdve élete gyökeresen megváltozik, rájön, hogy valami módon képes környezetét boldogabbá tenni.. Szívesen boronál össze magányos embereket, amiből gyakran komoly bonyodalmak származnak. De jótéteményei közepette megismer egy különös fiatalembert (Mathieu Kassovitz) és most már a környezetén a sor, hogy segítsenek rajta...
(forrás: port.hu)

A Fényklubról:
A Kaleidoszkóp Ház egy a városban egyedülálló art bisztró, ahol már hét éve mindig egyszerre több művészeti ágazat képviselteti magát. Itt, Esztergomban nálunk találkozik többek között a zene, az irodalom a képző- és iparművészet a gasztronómiával és a filmmel is. Az intézményt üzemeltető Eurohíd Alapítvány csapata januárban indítja harmadik tematikus filmklubját.
A vetítéssorozat hiánypótló szerepet tölt be a város életében, ahol hosszú évek óta nincs már mozi. Most tervezett projektünket a közösségépítés szándéka motiválja. A 2018 januárjában kezdődő "Fényklub" célja, hogy az ünnepeket követő és a derűs tavaszt megelőző három sötét, hideg hónapban menedéket nyújtson a szürke, borongós télben az esztergomiak (és környékbeliek) életkedvének. A meghívott előadók egy-egy általuk választott, "családi" kategóriás, széles körben befogadható filmet mutatják be a vetítések előtt.

A részvétel ingyenes!

A rendezvénysorozatot az NKA támogatja.

FaLang translation system by Faboba