Kele Fodor Ákos: A szív vége - Könyvbemutató

2018. NOVEMBER 8. CSÜTÖRTÖK 19:00
_________________________________________________________________________

A Kaleidoszkóp Ház csapata hosszú várakozás után nagy örömmel fogadta Kele Fodor Ákos új kötetének, A szív vége c. mesekönyvének megjelenését. Most szeretnénk minél több könyvbarát figyelmét felhívni erre a küllemében és tartalmában is magas nívójú kiadványra, ezért könyvbemutatóra hívjuk a Ház közönségét!
November 8-án, csütörtökön 19:00-kor Paál Anikó beszélget majd a szerzővel. Gyertek el, hallgassuk meg!
A rendezvényen való részvétel szokás szerint ingyenes.

Boldizsár Ildikó, mesekutató, meseterapeuta a könyvről:
“Rég elfeledett, gazdag és lenyűgöző motívumvilág elevenedik meg a könyv lapjain, még alámerülni is gyönyörűség a hol borzongató – éppen ezért felnőtteknek szóló –, hol pedig szépségével ámulatba ejtő történetekben. Aki sorrendben olvassa e meséket, így járva be a bennük lassan kibomló világot, olyan archaikus közegbe kerül, amely nem csak a Kárpát-medencei cigányság hiedelemvilágát tükrözi, hanem azt a mitikus-mágikus gondolkodásmódot, amely valaha minden ember sajátja volt. Időutazás, mágia, szépség és életerő – minden együtt van A szív végében.”

Kele Fodor Ákos több évnyi kutatás alapján – a Grimm fivérek nyomdokaiba lépve – újraalkotta a több mint száz évvel ezelőtti, mára már csak néprajzi közlések lapjain hozzáférhető, a honi cigányság által többé már nem őrzött mítoszokat; valamint mesékké formálta az ugyancsak XIX-XX. századi cigány hiedelmek mögött húzódó történeteket is, így téve hozzáférhetővé elfeledett értelmüket.
Mivel valós néprajzi adatokból felépülő hiteles „népmesék” születtek, ezért az illusztrációk is valós történeti emlékekből: archív fotókból készültek a szürreális fotómontázsok világszerte elismert művészének, Bán Saroltának köszönhetően.

További naprakész információk a kiadványról:
https://www.facebook.com/aszivvege/

FaLang translation system by Faboba