Moesko Péter: Megyünk haza - könyvbemutató

2019. SZEPTEMBER 12. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________________

A kötet fülszövege //
Hazamenni annyi, mint úton lenni az otthon felé. Az otthon, mint a nyugalom és biztonság szigete azonban nem elérhető, legalábbis Moesko Péter rövid történeteiben biztos, hogy nem. Régi sérelmek, titkok, neheztelések, rigolyák és előítéletek teszik áthatolhatatlanná azt a csöndet, mely testvérek, egykori és jelenlegi házastársak, szülők és gyerekeik között sűrűsödik. Minden olyan hétköznapi, a magány, a meg-nem-értettség, kommunikációképtelenség, a közöny, éljenek a családtagok akár egymás mellett, akár külön országokban. Olykor bátortalanul és ügyefogyottan megpróbálják elérni egymást, és ezekben a kísérletekben pőrén megmutatkozik a szándékokon és érzelmeken túli elemi összetartozás ténye, a szeretet lehetősége.
A sodró lendületű novellák éppen ezeket a megejtően ismerős élethelyzeteket szedik ízekre, és mutatják fel a maguk megszokott mindennapiságában. És azt, hogy hiába megyünk haza, úgysem leszünk soha, sehol sem otthon.
(Deczki Sarolta)

A szerzőről //
Moesko Péter az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. Az Atlantisz Könyvszigeten és az Írók Boltjában került közelebbi kapcsolatba az irodalmi élettel, ez utóbbi helyen rendezvényszervezőként is dolgozott. 2017 óta külföldön él. Az íráson kívül ambient zenével és analóg fotózással foglalkozik.

A nagyszerű elbeszélésekről az alkotót egykori tanára, Paál Anikó kérdezi majd.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Last modified on Saturday, 07 September 2019 14:31
FaLang translation system by Faboba