Ability filmklub // Eleven hús

2022. MÁRCIUS 10. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

Nagy szeretettel várunk titeket a 12 részes Ability Filmklubunk utolsó vetítésére, március 10-én 18:00 órára a Kaleidoszkóp Házba, ahol az Eleven hús című Almodóvar filmet vetítjük le.
Az Ability – filmklub kínálatában szereplő filmek központi témája a fogyatékosság, a fogyatékos emberek és családtagjaik élethelyzete és a társadalmi közeg viszonya a fogyatékos emberekhez.
 
A nem kifejezetten a visszafogottságáról híres Pedro Almodóvar drámájában nemcsak az emberi testeket csupaszítja le naturalista módon, de a lelkeket is teljesen pőrére vetkőzteti.
 
Victort egy buszon szülte meg prostituált édesanyja. Bár a spanyol közlekedési társaság nagylelkű igazgatója egész életére ingyen utazási lehetőséget biztosít neki, a fiút húszéves korában csúnyán cserben hagyja a szerencséje. Miután első alkalmi partnere, a drogfüggő Elena gonoszul megsérti Victor önérzetét, elszabadulnak az indulatok, a környéken járőröző két rendőr felbukkanása pedig csak tovább ront a helyzeten. A fiú pechjére kénytelen börtönben tölteni a következő négy évet. Ez azonban éppen elég idő arra, hogy Victor kieszelje a bosszútervet. Ám a Sors a várva-várt szabadulás után is érdekes fordulatokat produkál…
 
Helyszín: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7., Kaleidoszkóp Ház

A program látogatása ingyenes!

A program az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Alapítvány „A fogyatékossággal élők társadalmi elfogadásának elősegítése a művészeti kommunikáció sokszínűségével” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01334 számú projektjének keretében valósul meg.
FaLang translation system by Faboba