Vakfolt Filmklub // Felépülünk

2022. MÁJUS 05. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

Sok szeretettel várunk 2022. április és május havában 6 alkalommal is, amikor egy társadalmi érzékenyítő programsorozat veszi kezdetét a Kaleidoszkóp Házban, Vakfolt Filmklub néven. A vakfoltok a szemünk olyan pontjai, ahol fényérzékeny receptorok hiányában valójában nem látunk, de az agyunk kipótolja a fekete foltokat, ezért érzékelni, semmit nem érzékelünk a foltokból. Pontosan ez igaz a filmklubunk 6 témájára is, hiszen olyan témákba nyúlunk bele, melyekkel a vakfoltokhoz hasonlóan mi sem szembesülünk, mert a komfortzónánk megvéd tőle. Ide tartozik többek között a hajléktalanság, a büntetett előélet, a halmozottan hátrányos háttérrel induló gyermekek, a cigánykérdés vagy a drogfogyasztók kálváriái. Minden alkalommal a témához kapcsolódóan egy beszélgetés is kapcsolódik a filmklubhoz. Bár a programban nincs megjelölve a vendég személye két alkalommal, ez csak azért alakult így, mert a vendég az érintettsége révén nem szeretett volna a plakátra név szerint felkerülni, amit mi tiszteletben tartottunk. Abban bízunk, hogy ezek az alkalmak segítenek közelebb hozni az embereket a megvilágított témákhoz.
Jó idő esetén a vetítés az udvaron valósul meg, ami a rendezvény ideje alatt a dohányzás szempontjából beltérnek minősül.
 
2022. május 05. 18:00-kor Novák Kristóf FELÉPÜLÜNK című dokumentumfilmjét vetítjük.
Vendégünk lesz egy témában érintett 40-es éveiben járó férfi, aki 15 évig használt GINA-t és egyéb pszichoaktív szereket. Elmeséli a történetet, hogy kezdődött a függősége, mire emlékszik abból amikor benne volt és azt is hogy hogy van most. Elképesztő életutakkal találkoztunk az elmúlt két alkalommal is, és most sem lesz ez másképp. Vendégünkkel Hentes Ildikó beszélget.
 
2022. május 12. 18:00 DECOLORES - VENDÉG: SZUHAY PÉTER
2022. május 19. 18:00 A MANDÁK HÁZ LELKÉSZE - VENDÉG: BOLBA MÁRTA ÉS TAKÁCS MÁRIA
2022. május 26. 18:00 ERDŐLAKÓK - VENDÉG: GÖMÖR TAMÁS

A program ingyenes!

A program a Kaleidoszkóp Ház “Művészeti és kulturális nevelés az ifjúság interaktivitásával” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01339 számú projektjének keretében valósul meg.
Helyszín: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.

 

FaLang translation system by Faboba