Cseh Tamás - Bereményi Géza: Frontátvonulás - zenés tragikomédia Kara Dávid előadásában

2022. JÚLIUS 9. SZOMBAT 21:00
_________________________________________________________________

A Frontátvonulás Cseh Tamás ötödik nagylemeze. Az 1979-es bemutató és országszerte tartott előadások után 1983-ban megjelent kiadvány különlegessége a korábbi albumokhoz képest, hogy egy összefüggő történetet, Vízi Miklós és Ecsédi Tamás történetét meséli el – a szöveget itt is Bereményi Géza írta.
 
A Frontátvonulás dalokkal tűzdelt abszurd történet volt: Vízi Miklós kis és nagy mutatványa.
A kis mutatvány: Vízi felemelt egy poharat – Cseh Tamás mutatta a színpadon, hogyan, majd elengedte. Vízi pohara fennmaradt a levegőben, Cseh Tamásé leesett és szilánkokra tört.
A nagy mutatvány: a vonat-nem-járta Keleti pályaudvarról Vízi – Ecsédi nevű barátjával – egy vonatot kormányoz végig a városon, térképpontosságú útvonalon egyébként, mert a szupernaturalizmusról dobbant a Bereményi-Cseh-féle abszurd, viszik a vonatot végig a városon, majd megállnak a Clark Ádám téren, ahol tömeg ünnepli a nagy mutatványt és hőseit. A tűzijátékot már mindketten otthon nézik, pontosabban csak Vízi nézi, mert Ecsédi – szokás szerint – részegen alszik. Ekkor üvölti neki Vízi – és mondja el nagyon halkan nekünk Cseh Tamás – hogy "Ennek vége, értitek?".
 
A Frontátvonulás dalait előadja, Kara Dávid.

 

FaLang translation system by Faboba