Alapítvány

Az Eurohíd Alapítvány elsődleges célja a Mária Valéria híd nyújtotta előnyök kihasználásának elősegítése a Duna mindkét partján, a gazdaság, a kultúra, a környezetvédelem, az egészségügy, valamint a szomszédnépek között kapcsolatok fejlesztése területén.

Az alapítvány célkitűzése ezen belül Esztergom Város és környéke kulturális életének fellendítése, oly módon, hogy a befolyó bevételekből önálló, címzett alapot képezünk, melynek kulturális célokra történő felhasználásával lendületet szeretnénk adni városunk fejlődésének. Meggyőződésünk ugyanis, hogy egy nehéz helyzetben lévő közösség számára – legyen az egy város, egy régió vagy egy ország – a pezsgő kulturális élet, az ennek eredményeként létrejövő művészi teljesítmények és ezeknek a közösség tagjai által történő befogadása hatalmas segítséget jelenthetnek a kilábalásban, az építkezésben. Esztergom a mi közösségünk és Esztergom nehéz helyzetben van. Ezzel Önök is, mi is tisztában vagyunk, és abban bízunk Önökben támogatókat találhatunk az általunk ebben a helyzetben javasolt „gyógymódhoz”.

Tudjuk, hogy néhány kiállítás, Jótékonysági Est, létrejövő műalkotás, előadott színdarab vagy koncert önmagában nem szünteti meg azt a helyzetet, melybe városunk az utóbbi években került. De egy kezdeményezésnek, a reménybeli sok-sok egyéb kezdeményezés mellett mindenképpen megteszi. Hiszünk benne, hogy az Önöktől kapott támogatás segítségével is, hasznára tudunk lenni közösségünknek!

A létrehozott alapból az elkövetkező időszakban a következő kulturális terveket kívánjuk megvalósítani:

  • képzőművészeti pályázatok támogatása
  • helyi fesztiválok finanszírozása
  • további kulturális akciók elősegítése.

 

EUROHÍD ALAPÍTVÁNY

Bankszámlaszámunk:

  • Eurohíd Alapítvány: OTP BANK 11740054-20112488
  • Eurohíd Alapítvány Művészet Esztergomért: OTP BANK 11740054-20113991

 

 

 

FaLang translation system by Faboba