Reanimatio Trailer - A Reanimatio Ház nyílt napja

2017. JÚLIUS 1. SZOMBAT 15:00-19:00
_________________________________________________________________________

A Reanimatio Művésztelep előzetese, ahol információkat gyűjtünk és információkkal szolgálunk az augusztusi Telepről. Nyílt napunkon megismerkedhettek előadóinkkal, programvezetőinkkel, betekintést nyerhettek, a Telep életébe, bejárhatjátok az épületet, ahol zajlik, és amely már önálló művészeti alkotásként funkcionál!

Vendégeink lesznek többek között: Brinzanek Zsuzsa táncterapeuta; Cserge Gábor kosárfonó; Gép Sára túravezető; Horváth Mihály és Horváth Benedek angol nyelvoktatók; Horváthné Gép Katalin olasztanár; Hummel Rozália Radhika szakrális festő; Majorosi Hajnalka, a Fess Velünk Művészeti Műhely vezetője; Peer Krisztina pszichológus; Szederkényi Csaba rajzfilm animátor; Tamási Péter festőművész

A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Program:

15:00 Open Meeting - Mondd el, mit tudsz hozzátenni!

Felhívjuk a környékbeliek figyelmét, hogy a nyíltnap első programpontjaként meghirdetett Open Meeting-re minden olyan lelkes személyt várunk, aki lehetőséget lát a három hetes, augusztusi Reanimatio Művésztelepen való aktív részvételben! Az Eurohíd Alapítvány szívesen biztosítja a helyszínt minden olyan közösségi kezdeményezésnek, amivel színesítheti a programok palettáját. Gyere el, hogy együtt gondolkodhassunk a workshopod, a kézműves termékeid bemutatójának, az általad tartott kurzusok, vagy más típusú foglalkozások megvalósításán! - Brainstorming - ON!

16:00
Vik Muniz - A szemét művésze (2010)
A vetítés után a nyilvános beszélgetés vendége:
Juhos Erika

A filmről:
Vik Muniz, a New Yorkban élő művész hazájába, Brazíliába visszatérve a világ egyik legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro külvárosában található Jardim Gramachóban valósította meg tervét. Az újrahasznosítható hulladékokból a gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas képeket készít, és az ezekről készült fotókat elárverezteti. Az alkotás közben megismerjük a gyűjtögetőket is. Ezek az emberek itt élnek és végzik munkájukat, ők válogatják ki a szemét közül az újrahasznosítható dolgokat. A körülmények és a nehézségek ellenére boldogok, és büszkék a munkájukra. (forrás: mafab.hu)

Juhos Erika,
angol-orosz szakos tanár, vegán aktivista

Életfeladatának tekinti a vegán életmód terjesztését, az emberek tanítását, felvilágosítását a táplálkozás és az állatvédelem, környezetvédelem, fenntarthatóság, etikus élet, tolerancia, egészség, igazságosság és béke közötti szoros kapcsolatról. Tavaly szervezte meg az első esztergomi Vegán Szombatot a Kaleidoszkóp házban, melynek nagy sikere volt. Célja, hogy rendszeres klubot hozzon létre, mely a veganizmusról szól és amely bárki előtt nyitott.

A belépés ingyenes!

FaLang translation system by Faboba