Szalay Zoltán: Felföld végnapjai - könyvbemutató

2018. FEBRUÁR 23. PÉNTEK 18:00
_________________________________________________________________________

Utolsó alkalommal várjuk az érdeklődőket a B oldal, kortárs felvidéki irodalmi sorozat keretében a Felföld végnapjai bemutatóján. Szalay Zoltán frissen megjelent kötetéről február utolsó péntekén Paál Anikó és Takács Krisztina beszélget a szerzővel Szakálos Éva moderálása mellett az esztergomi Kaleidoszkóp Házban.

A könyvről:
A kutyatenyésztő lányának szeplőtlen fogantatása, egy szemközti házban játszó titokzatos hegedűs, távoli, ködös szigeten felejtkező toronyőr, egy elhagyhatatlan kastély különös beltenyészettel, a mindenre magyarázatot adó szám, egy titokzatos erővel bíró, bár soha nem olvasott novella, és a feleség halálával zsizsikessé váló lakás... Szalay Zoltán novelláinak világát szürrealizmus és sár, disztópia és finom irónia együtt alakítja. "Itt valahogy letompult minden." Így élünk.

Szalay Zoltán 1985-ben született Dunaszerdahelyen. Kötetei a Kalligram Kiadónál: A kormányzó könyvtára (elbeszélések, 2010), Drága vendelinek (regény, 2014).

Az esemény egy programsorozat része, mely felvidéki szerzők könyveivel foglalkozik.
A "B oldal" névre keresztelt szériát tavaly indítottuk itt a szlovák-magyar határon, akkor a 2016-os Könyvfesztivál tematikáját követve havonta ültünk össze beszélgetni egy-egy frissen fordított szlovák könyvről. A beszélgetésben a szakmai olvasók mellett részt vettek a szerzők, fordítók, és más, a műhöz kapcsolódó személyek is.
Most ősszel a régi felállásban kezdődött a második évad, de szlovák szerzők helyett a felvidéki magyarok kerülnek terítékre.

A könyvből korlátozott számban, kedvezményes áron megvásárolható példányok is elérhetőek a Kaleidoszkóp Házban!

A rendezvényt az NKA és a Kalligram Kiadó támogatja.

A részvétel ingyenes.

FaLang translation system by Faboba