Stark Attila // Trunks

2022. ÁPRILIS 15. PÉNTEK 19:00
_________________________________________________________________

Sok szeretettel várunk április 15-én 19:00-kor a Kaleidoszkóp Ház Art Bisztrójába, hol megnyílik Stark Attila Trunks című kiállítása. Az alkotó a kiállítás megnyitásának számunkra legkedvesebb formáját választotta, ő maga fog beszélni a képekről, megoszt háttérsztorikat, hogyan alakult és állt össze a mostani kiállítási anyag.
Stark Attila 2005-ben diplomázott az Iparművészeti Egyetemen, grafika szakon. Képeit a maga által teremtett világ motívumaiból építi fel: a zsúfolt, harsány, koszos Budapestről mintázott Kulocityben él Kula Jani, vagyis a művész, aki a mindennapi szociális és érzelmi viszontagságok közepette próbál egyensúlyozni. Szeret mulatni barátaival, ám őket és a körülötte lévő embereket - ahogy saját magát is - állatokként, főleg majmokként, valamint szörnyekként láttatja. Ironikus kritika ez ránk nézve: vagy egyszerűen nevetségesek, vagy szimplán rémisztőek vagyunk a művész szemében. Műveihez készít ugyan előtanulmányokat, de festés közben már elrugaszkodik minden kötöttségtől, hagyja, hogy az alkotói folyamat vegye át az irányítást a kép felett. A élethelyzeteket spontán képépítési technikával örökíti meg, így a művek egyfajta öndokumentációvá formálódnak. A dinamikus ecsetvonások, elfolyások, fröcskölések mellé még belevés, ír, ragaszt vagy rárajzol a felületre, továbbá a javítások nyomait sem tünteti el.
 
Izgi lesz, gyertek!
 
A program a Kaleidoszkóp Ház “Művészeti és kulturális nevelés az ifjúság interaktivitásával” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01339 számú projektjének keretében valósul meg.
Helyszín: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.

 

FaLang translation system by Faboba