Vakfolt Filmklub - Mesék a zárkából

2022. ÁPRILIS 21. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

VAKFOLT FILMKLUB

6 alkalmas társadalmi érzékenyítő programsorozat veszi kezdetét áprilisban a Kaleidoszkóp Házban, Vakfolt Filmklub néven. A vakfoltok a szemünk olyan pontjai, ahol fényérzékeny receptorok hiányában valójában nem látunk, de az agyunk kipótolja a fekete foltokat, ezért érzékelni semmit nem érzékelünk belőlük. Pontosan ez igaz a filmklubunk 6 témájára is, hiszen olyan témákba nyúlunk bele, melyekkel a vakfoltokhoz hasonlóan mi sem szembesülünk, mert a komfortzónánk megvéd tőle. Ide tartozik a hajléktalanság, a büntetett előélet, a halmozottan hátrányos háttérrel induló gyermekek vagy a drogfogyasztók kálváriái.

2022. április 21-én, 18:00 órakor: Mesék a zárkából
A film börtönben levő apák és otthon maradt gyerekeik kapcsolatát vizsgálja. A vetítés után beszélgetünk egy korábban fogvatartott férfivel, akinek a történetén keresztül belelátunk a film által megjelenített problémákba.

2022. április 28-án, 18:00 órakor: Csak családról ne!
A nehézsorsú fiatalokkal foglalkozó iskolában hiába a második esély és az egyénre szabott figyelem, valami hiányzik. A vetítés után Hegedűs Mária lesz a vendégünk, aki a EMMI Esztergomi Gyermekotthonának intézményvezetője.

Utoljára frissítve: 2022. április 12., kedd 15:21
FaLang translation system by Faboba