VAKFOLT FILMKLUB // ERDŐLAKÓK - VENDÉG: GÖMÖR TAMÁS

2022. MÁJUS 26. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

Sok szeretettel várunk 2022. április és május havában 6 alkalommal is, amikor egy társadalmi érzékenyítő programsorozat veszi kezdetét a Kaleidoszkóp Házban, Vakfolt Filmklub néven. A vakfoltok a szemünk olyan pontjai, ahol fényérzékeny receptorok hiányában valójában nem látunk, de az agyunk kipótolja a fekete foltokat, ezért érzékelni, semmit nem érzékelünk a foltokból. Pontosan ez igaz a filmklubunk 6 témájára is, hiszen olyan témákba nyúlunk bele, melyekkel a vakfoltokhoz hasonlóan mi sem szembesülünk, mert a komfortzónánk megvéd tőle. Ide tartozik többek között a hajléktalanság, a büntetett előélet, a halmozottan hátrányos háttérrel induló gyermekek, a cigánykérdés vagy a drogfogyasztók kálváriái. Minden alkalommal a témához kapcsolódóan egy beszélgetés is kapcsolódik a filmklubhoz. Bár a programban nincs megjelölve a vendég személye két alkalommal, ez csak azért alakult így, mert a vendég az érintettsége révén nem szeretett volna a plakátra név szerint felkerülni, amit mi tiszteletben tartottunk. Abban bízunk, hogy ezek az alkalmak segítenek közelebb hozni az embereket a megvilágított témákhoz.

 

Jó idő esetén a vetítés az udvaron valósul meg, ami a rendezvény ideje alatt a dohányzás szempontjából beltérnek minősül.
 
2022. május 26. 18:00 ERDŐLAKÓK - VENDÉG: GÖMÖR TAMÁS

A program ingyenes!

A program a Kaleidoszkóp Ház “Művészeti és kulturális nevelés az ifjúság interaktivitásával” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01339 számú projektjének keretében valósul meg.

Helyszín: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.

 

FaLang translation system by Faboba